ENVIRONMENTAL SAVINGS

Laptophoes Recycled Vilt | by MADE out of

Liters
CO2(Kg)
kWh

ENVIRONMENTAL SAVINGS

Laptophoes Recycled Vilt | by MADE out of

Liters
CO2(Kg)
kWh

We willen als gemeente een duurzame Hoeksche Waard waar we trots op zijn en dat helemaal klaar is voor de toekomst. Waar het fijn wonen, werken en recreëren is en blijft. Waar we kunnen blijven genieten van de natuur, de rust en de ruimte. En waar ruimte is en blijft voor ondernemerschap en vernieuwing. Al dat moois willen we behouden, versterken en doorgeven aan toekomstige generaties.

Dat kunnen wij niet alleen! Maar wel als we samenwerken met ondernemers, scholen, instellingen en inwoners, kunnen we van elkaar leren en elkaar inspireren.

Circulair Scholen Project
Zo is ook deze etui van gerecycled wolvilt ontstaan. Vanuit een initiatief van de Gemeente Hoeksche Waard zijn scholieren van de Willem van Oranje en het Hoeksch Lyceum aan de slag gegaan met de waarde van textiel. Tijdens dit scholenproject, dat begeleid is door Stichting Milieu Dichterbij, hebben leerlingen onderzoek gedaan naar circulaire processen en hebben zijn van experts binnen de circulaire keten kunnen leren hoe er vanuit oude textiel stromen van het RAD Hoeksche Waard nieuwe producten gemaakt worden in Nieuw-Beijerland.

Met elkaar hebben leerlingen deze etui ontworpen. De etui is gemaakt van gerecycled woltvilt en is het door Eco Concept Group in Nieuw-Beijerland geproduceerd.

Hoe ziet dit proces er precies uit?
De kleding die mensen uit de Hoeksche Waard inleveren komen via het RAD uit bij Trent 2.0. Hier wordt de kleding gesorteerd. Vervolgens gaat de wol naar onze productie in Italië waar het materiaal vervezeld wordt en vervilt en terugkomt in Nieuw-Beijerland als nieuw materiaal. Hier worden er volgens nieuwe producten van gemaakt.

REMOkey
Het vilt is onafhankelijk gevalideerd door REMOkey uit Mijnsheerenland. REMOkey is een uniek label dat gerecyclede materialen onafhankelijk doorrekend. Hiermee kan je als bedrijf of producent aantonen wat de impact van jouw materiaal is en waar alles vandaan komt. Consumenten die jouw product kopen kunnen zo zien dat het product dat ze aanschaffen ook écht duurzaam is.

Your contribution to impact reduction & sustainable textiles

Environmental savings of this product - calculated indication*
Water Liters
CO2 Kg
Energy kWh

*REMOkey® calculates the environmental savings in terms of CO2eq emissions, energy and water consumption. The calculation is based on a Life-Cycle Assessment (LCA) approach, which considers only the replacement of the raw material with recycled material. This analysis is carried out using the ‘Modint Ecotool’ software, developed by CE Delft, based on generally accepted LCA databases, international studies, literature and company data.

Product information & Manufacturing history